Ryan Bolster

Functie: Hoofdoperator bij SABIC Geleen Olefins 4
Werkzaam bij SABIC sinds 2006

Groeien als operator

De technische carrière van Ryan begon bij de opleiding Logistiek Management en MTS Motorvoertuigentechniek, om uiteindelijk in 2006 bij SABIC te beginnen met de opleiding Operator B. Eenmaal werkzaam bij SABIC heeft Ryan ook Operator C gevolgd, zodat hij direct door kon stromen naar de meetkamer. In deze periode heeft hij verschillende posten aangeleerd en uiteindelijk is Ryan nu werkzaam als Hoofd Operator bij Olefins 4. Een functie die hij enkele jaren met veel plezier uitvoert.

Geen dag is hetzelfde

Als hoofdoperator ziet iedere dag er anders uit. “Dat is ook direct wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Iedere dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee,” vertelt Ryan. “We beginnen onze dienst altijd met een begin-dienst-gesprek waarin de gehele ploeg aanwezig is. We bespreken de werkzaamheden die in de dienst daarvoor uitgevoerd zijn en wat er deze dienst nog dient te gebeuren. Alle posten komen aan bod en zo zorgen we samen voor een goede overdracht van de diensten.” Deze overdracht wordt altijd goed voorbereid, omdat dit de kern is van alle werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel waar je samen als ploeg verantwoordelijk voor bent.

Ryan Bolster

Het werk is heel dynamisch en die afwisseling is erg fijn. De constante uitdaging bij SABIC maakt het voor mij heel interessant. We blijven leren en het is geen vaste routine.

Samen doelen bereiken en leren

Het werken binnen ploegendiensten zorgt voor een bepaalde dynamiek op de werkvloer. Samenwerking is belangrijk, want je dient echt op elkaar te kunnen rekenen. “Het samen bereiken van gestelde doelen met je collega’s vind ik mooi. Een goed en hecht team is daarbij de basis,” vertelt Ryan.

Daarnaast ben je constant aan het leren, een onderdeel dat centraal staat bij SABIC. “Als secundaire arbeidsvoorwaarde bieden ze een mooi opleidingsbudget. Deze kun je vrij besteden. Het blijven leren wordt echt gestimuleerd en ondersteund.” Zo is Ryan in zijn vrije tijd ook gestart bij de vrijwillige brandweer. “Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en voor nieuwe uitdagingen te staan. De vrijwillige brandweer en SABIC passen daar heel goed bij.”

Duurzaamheid

Een actueel onderwerp dat in alle bedrijfstakken speelt. SABIC is momenteel bezig met het bouwen van een nieuwe pilot fabriek. In deze fabriek staat chemisch recyclen centraal. Ryan legt uit dat ze op kleine schaal gaan starten. Ze draaien een pilot om het proces te testen en verder te optimaliseren. Met chemisch recyclen willen ze helemaal terug naar de basis. Een uniek proces en een grote stap voor SABIC. Voor Ryan dan ook een belangrijk onderdeel, want uiteindelijk draait het allemaal om de toekomst.