Het geheim van dromen najagen?
De eerste stap zetten.

ONZE PRODUCTIELOCATIES

Het hoofdkantoor van SABIC Nederland ligt in Sittard, waar bijna 6000 mensen werkzaam zijn. Twee van de vijf grootste productielocaties van Europa zijn ook gesitueerd in Nederland. In Nederland hebben we productielocaties in Geleen, Bergen op Zoom en Raamsdonksveer.

SABIC GELEEN

SABIC Geleen ligt op het industriepark Chemelot. In 2002 nam SABIC een deel van de productiefaciliteiten van DSM over op het Chemelot-terrein. Met twaalf fabrieken omvat SABIC zo’n 40% van dit terrein. Naast de productiefaciliteiten beschikken we in Geleen ook over research- en pilotfabrieken op de Brightlands Chemelot Campus. Iedere dag zetten 900 medewerkers, verdeeld over de verschillende fabrieken en afdelingen, zich in voor het succes en de toekomst van SABIC Geleen.

In Geleen heeft SABIC twee naftakrakers, twee hogedichtheid polyetheenfabrieken, twee lage dichtheid polyetheenfabrieken, twee polypropeenfabrieken en MTB, benzeen-/butadieenfabrieken. Samen maken ze hoogwaardige kunststoffen die zich in de markt onderscheiden met bijzondere eigenschappen. Deze kunststoffen zijn in bijzondere én alledaagse consumententoepassingen terug te vinden, zoals auto’s, verpakkingsmaterialen voor voedsel, farmaceutische toepassingen, speelgoed en huishoudelijke artikelen. In samenwerking met de nabijgelegen researchfaciliteiten ontwikkelen en produceren we constant nieuwe, betere varianten van onze producten.

SABIC werkt hard aan het verduurzamen van haar petrochemische industrie. Met de komst van een state of the art plasticrecyclinginstallatie in Geleen vergroot SABIC de beschikbaarheid van duurzame producten. De nieuwe fabriek is een 50-50 joint venture van SABIC en Plastic Energy, genaamd SABIC Plastic Energy Advanced Recycling B.V., en verwerkt moeilijk te recyclen plastic afval tot pyrolyseolie. Die olie wordt als alternatief van nafta in de kraker toegepast om nieuwe, hoogwaardige, circulaire polymeren te produceren. Een belangrijke stap op weg naar een duurzame toekomst. Voor onszelf en voor iedereen die na ons komt.

SABIC BERGEN OP ZOOM

In 1971 startte in Bergen op Zoom de NORYL-fabriek: In de jaren zeventig en tachtig bouwden we daar verschillende fabrieken en ondersteunende gebouwen bij. Inmiddels werken er circa 1300 mensen op onze site, van wie ongeveer de helft in operations werkt.

In de fabrieken van SABIC in Bergen op Zoom worden onder andere diverse kunststof producten gemaakt, waarvan voornamelijk plastic korrels. Deze plastic korrels worden door onze klanten gebruikt om allerhande producten van te maken. Producten die je veel tegenkomt in het dagelijkse leven, zoals telefoononderdelen, autobumpers, medische apparatuur en zonnepanelen. Werken bij SABIC in Bergen op Zoom betekent werken bij een vooruitstrevend bedrijf dat zich inzet om het energieverbruik, de emissie van broeikasgassen en watergebruik in 2025 met 25% te verminderen. Ons afval willen we met maar liefst 50% verlagen. In Bergen op Zoom zijn we hard op weg om deze doelstellingen te behalen. Een betere toekomst voor iedereen, ook in Bergen op Zoom.

SABIC BERGEN OP ZOOM

Alle vacatures bekijken

Bekijk onze openstaande vacatures voor de locaties SABIC Geleen, SABIC Raamsdonksveer & SABIC Bergen op Zoom

SABIC RAAMSDONKSVEER

De SABIC Speciality Compounding fabriek in Raamsdonksveer fabriceert plastic korrels die door onze klanten worden gebruikt om eindproducten te maken. Eindproducten die je in je dagelijkse leven overal voorbij ziet komen. Van telefoononderdelen tot vliegtuigmeubilair en van tandwielen tot zonnepaneelhouders: ze kennen hun oorsprong in de kunststofkorrels van SABIC.

Bij SABIC in Raamsdonksveer wordt gewerkt van zondag 23:00 tot vrijdag 23:00 in 3 ploegendiensten. De ploegen bestaan gemiddeld uit vijftien collega’s, waardoor je altijd in een hechte formatie werkt. Tevens heb je op zaterdag en het merendeel van de zondag altijd vrij. Zo zorg je voor een goede balans tussen werk en privé.

SABIC RAAMSDONKSVEER

Onze recruiters

Meer weten over werken bij SABIC, benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen ons bedrijf of heb je een vraag over een van onze vacatures? Onze recruiters staan klaar om met jou in gesprek te gaan over wat er voor jou toe doet in een baan. Al onze locaties beschikken over een recruiter die jou alles kan vertellen over de specifieke fabrieken en functies.

Onze recruiters