Het geheim van dromen najagen?
De eerste stap zetten.

Over SABIC

SABIC is in 1976 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waar ruim 31.000 mensen wereldwijd onderdeel van uitmaken. Wij zijn actief in 50 landen, waar Nederland er één van is. In Nederland staan verschillende fabrieken, waaronder in Geleen, Bergen op Zoom en Raamsdonksveer.

Bij SABIC vinden we het belangrijk om vooruitstrevend te werk te gaan. Niet voor niks is het onze visie om wereldleider te zijn op het gebied van chemische producten. We vinden het daarbij ook heel belangrijk om goed voor de wereld om ons heen te zorgen.

Door onze productieprocessen duurzaam te innoveren, zorgen we ervoor dat we op een steeds duurzamere manier onze productieprocessen vormgeven. Zo zijn wij de eerste ter wereld die bezig is met het verwerken van plastic afval tot hernieuwbare grondstoffen.

Over SABIC

De ambitie van onze klant staat centraal. Als onze klanten succesvol zijn, dan zijn wij dat ook. Om ónze ambities waar te maken zijn onze mensen in een breed scala aan werkvelden, functies en locaties aan het werk. Samen streven we naar Industry Leadership in 2025.

De fabriek van de toekomst

Bij SABIC ligt de toekomst binnen handbereik. Om de petrochemische industrie te verduurzamen, zijn we in Geleen gestart met het bouwen van twee nieuwe fabrieken. In de eerste fabriek zal plastic afval omgezet gaan worden naar pyrolyse-olie. Deze fabriek is een samenwerking met Plastic Energy onder de naam SPEAR. De ruwe olie uit de eerste fabriek wordt vervolgens geleverd aan de tweede nieuwe installatie van SABIC.

In de tweede installatie worden verontreinigende en actieve componenten die nog in de ruwe pyrolyse-olie zitten, verwijderd. Het eindproduct is gezuiverde pyrolyse-olie, wat vergeleken kan worden met nafta. Op deze manier hergebruiken we plastic afval en zetten we het om tot een grondstof die weer opnieuw gebruikt kan worden voor onze fabrieken.

Met dit unieke proces is in Geleen de eerste stap gezet naar het verduurzamen van onze industrie. De installaties die we bouwen zijn de eersten ter wereld. Zo zorgen we in de toekomst voor een beter milieu en een betere toekomst. Voor onszelf en voor iedereen die na ons komt.

De fabriek van de toekomst

Onze recruiters

Meer weten over werken bij SABIC, benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen ons bedrijf of heb je een vraag over een van onze vacatures? Onze recruiters staan klaar om met jou in gesprek te gaan over wat er voor jou toe doet in een baan. Al onze locaties beschikken over een recruiter die jou alles kan vertellen over de specifieke fabrieken en functies.

Onze recruiters