Het geheim van dromen najagen?
De eerste stap zetten.

Duurzaamheid bij SABIC

SABIC zet zich iedere dag in voor een duurzamere toekomst. Door te inspireren, te experimenteren en door innovatieve concepten te ontwikkelen. Ons streven is een circulaire economie waarbij grondstoffen en materialen op vernuftige wijze opnieuw ingezet worden.

Daarnaast werken wij er hard aan om minder energie te verbruiken en onze CO2-uitstoot te reduceren. Ook zijn we aangesloten bij Operation Clean Sweep, sinds 2014. Lees snel verder.

Duurzaamheid bij SABIC

Social impact

De wereld verbeteren? Wij zijn alvast begonnen.
Bij SABIC geloven we dat we samen een transitie in gang kunnen zetten. Een betere toekomst door techniek, kennis en innovatieve ideeën. In Geleen zijn we begonnen met het verwerken van plastic afval tot hernieuwbare grondstoffen. Hiermee is SABIC de eerste ter wereld die op weg is naar het inzetten van volledig hernieuwbare grondstoffen voor haar naftakrakers op Chemelot. Daarnaast ondersteunen we en werken we actief mee aan een groot aantal andere initiatieven.

Plastic soep

Veel plastic komt in de zee terecht. SABIC wil dit terugdringen en zo veel mogelijk voorkomen. Ook zijn we aangesloten bij Operation Clean Sweep, sinds 2014. Zo helpen we mee aan het verkleinen van de plastic soep.

Minder energieverbruik

SABIC heeft zich ten doel gesteld om het energieverbruik, de emissie van broeikasgassen en het watergebruik in 2025 met 25% te verlagen. Het produceren van afval dient dan verminderd te zijn met 50%. Door restwarmte beter te gebruiken en door de warmte uit verbranding van afvalproducten in te zetten, hebben we ons energiegebruik en de CO2-emissie met bijna een kwart gereduceerd.

Onze recruiters

Meer weten over werken bij SABIC, benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen ons bedrijf of heb je een vraag over een van onze vacatures? Onze recruiters staan klaar om met jou in gesprek te gaan over wat er voor jou toe doet in een baan. Al onze locaties beschikken over een recruiter die jou alles kan vertellen over de specifieke fabrieken en functies.

Onze recruiters