Het geheim van dromen najagen?
De eerste stap zetten.

Duurzaamheid is de toekomst

SABIC zet zich iedere dag in voor een duurzamere toekomst. Door te inspireren, te experimenteren en door innovatieve concepten te ontwikkelen. Ons streven is een circulaire economie waarbij grondstoffen en materialen op vernuftige wijze opnieuw ingezet worden.

Elektrische krakers
Krakers spelen een grote rol in het productieproces van SABIC. Om de CO2-uitstoot te reduceren, wordt er een elektrische kraker ontwikkeld. Met behulp van elektrische krakers kan de CO2-uitstoot met 90% worden teruggebracht. Het is uiteindelijk de bedoeling om deze technologie op grotere schaal in te zetten, zodat de CO2-uitstoot drastisch kan worden verminderd.

Operators

Plastic soep

Veel plastic komt in de zee terecht. SABIC wil dit terugdringen en zo veel mogelijk voorkomen. Daarom zijn wij partner van The Ocean Cleanup. Zo helpen we mee aan het verkleinen van de plastic soep.

Minder energieverbruik

SABIC heeft zich ten doel gesteld om het energieverbruik, de emissie van broeikasgassen en het watergebruik in 2025 met 25% te verlagen. Het produceren van afval dient dan verminderd te zijn met 50%. Door restwarmte beter te gebruiken en door de warmte uit verbranding van afvalproducten in te zetten, hebben we ons energiegebruik en de CO2-emissie met bijna een kwart gereduceerd.

Ontmoet onze recruiter

Meer weten over werken bij SABIC, benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen ons bedrijf of heb je een vraag over een van onze vacatures? Onze recruiter staat klaar om met jou in gesprek te gaan over wat er voor jou toe doet in een baan. Ook voor vragen met betrekking tot een specifieke fabriek of functie kun je bij Patrick Mevis, Senior Recruiter Netherlands, terecht.