Peter Hagenaars

Functie: Senior Technician Maintenance E&I bij SABIC Bergen op Zoom
Werkzaam bij SABIC sinds 2018

Groeien als technician

Na zijn opleiding op de Middelbare Technische School is Peter uiteindelijk ruim 13 jaar werkzaam geweest als monteur binnen verschillende branches. Waaronder de autotechniek en de foodindustrie. Ondertussen ging Peter verder aan de slag met extra cursussen om meer kennis op te doen. De tel is hij inmiddels kwijtgeraakt, maar die cursussen hebben er voor gezorgd dat Peter een sterke technische achtergrond heeft opgebouwd.

Dat wilde hij graag in gaan zetten binnen een bedrijf dat echt bij hem past. Na een flinke zoektocht en vele gesprekken kwam Peter uit bij SABIC. De sollicitatie voelde direct goed en via een rondleiding kreeg hij een kijkje achter de schermen. “Veel vrijheid, vertrouwen en de mogelijkheid om door te groeien, hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik 5 jaar geleden voor SABIC heb gekozen.” legt Peter uit.

Peter Hagenaars

Ik houd wel van een uitdaging, dat geeft mij energie.

Fabriek in topconditie

Als Technician is het de taak van Peter en zijn collega’s om de fabrieken in topconditie te houden. Door het uitvoeren van onderhoud blijven de productieprocessen op schema en blijft de veiligheid gewaarborgd. De werkzaamheden die Peter uitvoert zijn te verdelen over drie onderdelen:

  1. Projecten waarin bijvoorbeeld nieuwe machines geïnstalleerd gaan worden
  2. Storingen die natuurlijk zo snel mogelijk opgelost moeten worden
  3. Preventief onderhoud

Waardering is belangrijk

“Ik vind het belangrijk dat je binnen een bedrijf het gevoel krijgt dat je gewaardeerd wordt.” legt Peter uit. Het zorgt ervoor dat hij iedere dag met een fijn gevoel naar zijn werk gaat. “Laatst heb ik bij een storing een grote kortsluiting voorkomen. Toen kreeg ik van de Manager Operations een blijk van waardering en dat vind ik goede zaken binnen een bedrijf.”

“De vrijheid die we krijgen vind ik erg fijn, maar dat werkt natuurlijk alleen als je bepaalde verantwoordelijkheid kunt dragen.”

Daarnaast vertelt Peter over de investering die SABIC doet in haar werknemers. “Je krijgt veel kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Dit moet natuurlijk wel vanuit jezelf komen, maar SABIC faciliteert daarin.” Zo vertelt Peter ook dat hij hoopt op korte termijn zelf aan de slag gaat met doorontwikkeling op hbo-niveau. Een mooie kans voor de toekomst.

Techniek is de toekomst en groeit alleen maar, dus daar zit je goed.

Een warm welkom

Peter vertelt dat een nieuwe collega altijd warm wordt ontvangen binnen zijn team. “Er wordt echt in de mensen geïnvesteerd. Zo krijgen we bijvoorbeeld de tijd om nieuwe collega’s mee te nemen in onze werkzaamheden. Uiteindelijk gaan ze zelf aan de slag en staan we voor elkaar klaar als een echt team.” Zo heeft Peter de afgelopen jaren al veel (nieuwe) medewerkers geholpen bij hun start of bij het aanleren van nieuwe technieken.

Heeft het verhaal van Peter je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op.