Joeri Verbaarschot

Functie: Colorist bij CDC SABIC Bergen op Zoom
Werkzaam bij SABIC sinds 2017

Groeien als operator

De carrière van Joeri begint op een hele andere plek, namelijk bij Het Korps Mariniers van Defensie. Door een blessure kon hij zijn werk helaas niet meer uitvoeren en is hij op zoek gegaan naar een andere baan. Na diverse andere bedrijven benaderd te hebben, kwam hij erachter dat die bedrijven niet zo goed bij hem passen. Via zijn familie komt hij uiteindelijk uit bij SABIC. Zijn vader en opa hebben hun hele leven bij SABIC gewerkt. En Joeri stroomt in als de derde generatie van zijn familie.

“Ik zit hier echt op mijn plek en er zijn veel mogelijkheden,” licht Joeri toe. Hij start als Procesoperator en via SABIC rondt hij zijn Vapro A en B af. Sinds kort is hij gewisseld van de ploegendienst naar de dagdienst en momenteel werkt hij als Colorist op het kleurlab. Samen met twee collega’s ontwikkelen ze nog niet bestaande kleuren voor bedrijven. Dit zijn vaak wat kleinere partijen waarvoor een nieuw recept geschreven wordt.

Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik ooit in een fabriek zou gaan werken.

Ambities en mogelijkheden

“SABIC staat klaar voor haar medewerkers.” vertelt Joeri. Heb je bepaalde ambities of wil je graag doorgroeien en jezelf verder ontwikkelen, dan helpt SABIC daarbij. “Ik ben nog jong en ik zie daar zeker mogelijkheden voor mezelf die ik graag aan ga pakken.” En ook voor de nieuwe medewerkers staat iedereen in het bedrijf klaar. “Je krijgt dan direct een mentor aangewezen en je gaat aan de slag met het aanleren van de kerntaken. Zodra je die onder de knie hebt, mag je zelfstandig aan de slag. En dat allemaal met ondersteuning van je mentor en van het team.”

Samen produceren

Op de ploegendienst heeft Joeri ervaren hoe belangrijk het is om goed samen te werken. Met een totaal van vijf ploegen waar gemiddeld tien tot vijftien mensen aan het werk zijn, is dit cruciaal. “Het is een groot team en door mijn rooster werkte ik vaak in alle ploegen, dan zie je echt hoe belangrijk een goede samenwerking is. Vooral het samen werken om zoveel mogelijk plastic korrels te produceren, dat vind ik leuk.” Joeri vertelt ook over de mogelijkheden buiten werk. Zo is er een keer per jaar een ploegenuitje of kun je lid worden van de personeelsvereniging.

“Werken bij SABIC is de toekomst.”

Maar vooral de solide basis, fijne sfeer en ontwikkelmogelijkheden zorgen ervoor dat Joeri op zijn plek zit. Een plek voor de toekomst.

Heeft het verhaal van Joeri je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op.