Ga naar hoofdinhoud

De nieuwe fabriek: een unicum ter wereld!

Operator C - Werken bij SABIC (3)

SABIC wil haar eigen petrochemische industrie verduurzamen. Een van de belangrijkste ontwikkelingen om dat te bereiken is een nieuwe manier om plastic afval op te werken tot een hernieuwbare grondstof voor de bestaande fabrieken. SABIC is als eerste ter wereld gestart met deze nieuwe weg naar volledig hernieuwbare grondstoffen voor zijn naftakrakers op Chemelot.

Van plastic naar…

Om die ambitie waar te maken, bouwt SABIC op het terrein van Chemelot twee nieuwe fabrieken.

De eerste fabriek bestaat uit een nieuwe installatie die plastic afval omzet naar ruwe pyrolyse-olie. De ruwe olie leveren we aan de tweede nieuwe installatie van SABIC.

De tweede installatie bouwt SABIC zelf. Deze fabriek is nodig om verontreinigingen en actieve componenten die nog in de ruwe pyrolyse-olie zitten, te verwijderen. Dat is noodzakelijk om de pyrolyse-olie verwerkbaar te maken in de naftakraker.

Het eindproduct van deze installatie is dan ook gezuiverde pyrolyse-olie die vergelijkbaar is met nafta.

Het proces dat hiervoor nodig is in compleet nieuw ontwikkeld. Het is gebaseerd op hydrogenering. Deze installatie is dan ook de allereerste in zijn soort ter wereld. En jij kunt daar onderdeel van uitmaken.

Dit houdt de functie precies in

Van trainee naar expert!

Een nieuwe fabriek starten is onomkeerbaar verbonden met de ontwikkeling van nieuwe experts. Als operator is er niets mooier dan een nieuwe fabriek te mogen bouwen en vervolgens op te starten. En dan ook nog in een fabriek die past in de huidige tijdsgeest.